Pentru cei care cauta sa aiba trasaturi rapide sau doresc o asezare cat mai buna a monturii si momelii pe substrat, atunci saculetii PVA sunt absolut o necesitate si nu trebuie sa lipseasca din trusele noastre. Da, se pot avea trasaturi rapide si pescuind cu boilies la carlig. Asta depinde insa si de locul, zona de pescuit, cat si de populatia piscicola din lac.
O astfel de abordare cu amestec PVA cu boilies o recomand in special pe lacurile bine populate, sau acolo unde se afla pesti mari, indiferent de durata partidei avute. Daca vrem sa avem trasaturi rapide folosind boilies, atunci nu va fi suficient doar sa il punem pe firul de par si sa aruncam cat de departe putem.
Reteta mea de amestec PVA atunci cand pescuiesc cu boilies, trebuie sa aiba particule si ingrediente care sa lucreze atat rapid, sa faca norisori atractivi, dar sa aiba efect si peste 20-30 de minute, chiar si o ora. Pentru asta am cateva elemente pe care le folosesc:
Exemplul acesta de amestec PVA este pentru gama de boilies pe care am creat-o la WLC Carp si pe care o folosesc, denumita KrillX. Pentru celelalte tipuri de boilies, sau oricare le folositi dumneavoastra, puteti opta pentru elementele complementare.
1. Boiliesuri 16mm KrillX & Boiliesuri tari sparte
Boiliesurile de dimensiuni mai mici precum cele de 16mm sunt preferatele mele, atat pentru nadire, cat si pentru utilizarea in saculetii PVA. Pentru acest amestec, pun in recipient cateva boiliesuri de 16mm KrillX intregi si o parte din ele le sfaram in bucati mai mici, jumatati sau sferturi. Asta pentru a avea diferite dimensiuni.
2. Solubile sfaramate
Solubilele sunt cele mai atractive, iar prin sfaramarea lor dizolvarea se va face mai repede si bucatile mai mici vor crea norisori atractivi dupa ce se vor inmuia, facandu-se ca mici bucatele de pasta solubila. Nu vreau ca ele sa fie ca un praf fin, ci imi place sa fie bucatele intregi.
3. Pelete
Dupa solubile, adaug pelete de 4mm KrillX, combinate cu o cantitate mica de pelete de 6mm KrillX. Acestea se vor dizolva mai greu ca solubilele, insa acest tip de pelete fishmeal sunt printre cele mai atractive nade, avand doze ridicate de arome.
4. Groundbait Krill
Pentru a lega toate componentele si pentru o parte prafoasa care sa atraga rapid pestii in zona, torn o cantitate mica de Groundbait Tournament Krill, ce are in compozitie veritabila faina de Krill, micropelete, faina de peste si se combina foarte bine cu boiliesul KrillX.
Amestec totul bine inainte de adaugarea partii lichide.
5. Aditiv Lichid
Aditivarea cu lichid a unui astfel de amestec ajuta atat pentru o omogenizare buna, dar si la o atractie sporita sau descompunere treptata. Pentru acest amestec am ales un produs nou, este vorba de aditivii lichizi Active Agent, care sunt denumiti de catre noi si Activatori Lichizi. Fiind special realizati pentru amestecurile de nadire, activarea groundbait-urilor, a peletelor, semintelor sau amestecurilor PVA. In aceasta gama se gasesc variantele Cold Mix, Fruity, Sweety si Fishy. Fiecare din ele avand o combinatie unica de arome si atactanti.
Dupa adaugarea componentelor solide, amestec totul cu activatorul Sweety ( putand fi folosit si cel Fishy, cu o tenta pregnanta de fructe de mare ). Torn aproximativ 50-80ml de lichid. Amestec apoi totul pana se absoarbe tot lichidul si elementele solide sunt bine amestecate.
6. Atingerea de final
Pentru a avea un efect instant in apa, inainte de realizarea saculetilor solubili, mai torn putin Groundbait Tournament Krill, ca astfel sa existe si o parte de groundbait neumectat, care sa se disperseze la impactul cu apa.
Acesta este amestecul PVA pentru saculetii solubili, atunci cand am in fata o partida scurta de pescuit si optez sa am ca momeli de carlig boiliesul in diversele lui forme. Am avut rezultate cu el pe toate lacurile pe care am pescuit si il consider extrem de folositor, atunci cand vreau sa vad daca pe zona pe care ma aflu la pescuit, se afla crapi. Amestecul acesta a dat roade si in partida de Pescuit pe New Lake Lazuri 5