Pentru mai multi ani, fie ca vorbim de mulinete ori lansete, gama Emblem din cadrul firmei Daiwa, a reprezentat incredere si calitate. Ani la rand am pescuit cu lansetele Emblem 3.9m si 3.75lb si am fost de-a dreptul satisfacut pe deplin de calitatile lor.
Moda Black
Acum, de la inceputul acestui sezon a venit vremea sa folosesc cel mai nou membru al acestei famili, mulineta Emblem 35 SCW. Aceasta este dovada clara a directiei „all black” din industria echipamentelor de pescuit la crap, iar finisajele matuite ii dau un aspect si mai „premium”.
Tamburul mulinetei este in nota ultimelor mulinete Daiwa ( Castizm, Windcast, Tournament ) nu foarte adanc, de 35mm ( 300m de fir 0.30mm ) si perfect pentru folosirea firelor principale foarte groase. Aceasta vine cu un tambur de rezerva, tot metalic, LD cu o capacitate mare de fir, de peste 500m de fir 0.35mm. Tamburul este unul special pentru cei care pescuiesc plantat la distante mari cu fire groase.
Asezarea firului este una de exceptie, atat in cazul firelor groase, cat si subtiri. Datorita sistemului de asezare Slow Cross Wrap ( as putea spune o combinatie intre slow oscilation si cross wrap-ul clasic de la Daiwa ) spirele se aseaza constant una langa alta.
Tambur & frana
Tamburul dispune de doua clipsuri HIP ( high impact ) al caror arc atenueaza socul din momentul atingerii clipsului. Raportul de recuperare al firului este de 4.9:1 iar la un tur complet de manivela, se recupereaza 106cm de fir.
Frana este frontala, clasica rapida QD de la Daiwa cu acel sunet inconfundabil. Sarma pick-up-ului este metalica iar galetul si bucsa acestuia sunt tot metalice, un plus pentru folosirea firelor subtiri.
Corpul mulinetei
Majoritatea mulinetelor din ziua de azi au corpul din grafit, iar greutatea Emblem-ului este de 600g, insa in momentul in care am desfacut-o am inteles de ce are marcat pe corp, logo-ul DIGIGEAR.
Rotorul este capsulat, nu permite intrarea apei iar mulineta dispune de 6 rulmenti, dintre care doi incadreaza pinionul axului central. Corpul dispune de o carcasa bine inchegata, rezistenta la coroziune si astfel protejeaza angrenajele din interior.
Majoritatea mulinetelor Daiwa, inclusiv aceasta, dispun de o „fusta” sub tambur care nu permite intrarea firului sub tambur si deci ruperea sau alterarea lui.
Componente importante
Pinionul central este din aluminiu, supradimensionat, iar zimtii acestuia sunt asezati intr-un mod lateral pentru o forta mai mare la mulinare. Acesta este incadrat de doi rulmenti, cate unul pe fiecare parte.
Angrenajele din interior sunt robuste, asta se vede si in imaginea de mai sus, sistemul Wormshaft este destul de gros, ajutand astfel la o functionare ireprosabila a mulinetei. Emblem dispune de suficienta vaselina in punctele cheie ale ansamblului.
Manerul este realizat din aluminiu iar butonul de tip knob este finisat usor si placut la atingere.
Chiar daca am folosit mulineta pentru doar jumatate de sezon, am ramas placut impresionat de modul in care ruleaza si in care se comporta in drill. Frana este una cu care am fost obisnuit si la modelele Daiwa de top iar asta ma bucura.
Singurul dezavantaj pe care il pot vedea la aceasta este greutatea putin mai mare. Personal am fost obisnuit cu mulinete usoare, de pana in 500g insa in partidele de placere aceste diferente de greutate nu conteaza asa mult.
Ramane sa vedem cum va rezista si in timp, desi componentele interne ne arata ca vor face fata cu brio.
Va invit sa cititi si articolul Okuma Inception, in care am desfacut o alta mulineta destul de interesanta de la un producator de renume.
Daiwa Emblem 35SCW poate fi cumpara de AICI
Salutare, Alex!
Vreau sa îmi achiziționez 3 mulinete, și sunt in dubii, între Daiwa emblem scw, apropo super articolul, Daiwa windcast QDA și shimano ultegra.
Ai putea sa ma ajuți cu o părere sinceră?
Ms anticipat, tot Alex și eu😜
0743320153