Am avut placerea de a ma reintalni cu Dyno Lake, acolo unde am mai fost in urma cu aprope fix un an, intr-o partida scurta de doar 12h.
De data aceasta am decis sa vin pe Dyno Lake pentru o partida ceva mai lunga, de 48h intr-o sesiune de pescuit tomnatic, care avea sa fie plina de surprize.
Lacul si zona de pescuit
Dyno Lake dispune momentan de trei sectoare amenajate pescuitului sportiv. Sectoarele A si B sunt organizate cu cabane, mese cu scaune, umbrele, curent electric. Pescarului ii sunt puse la dispozitie, cu titlul gratuit, saltea de primire, sling, minciog cat si spray antiseptic. Sectorul C este in curs de amenajare, dar si pe acest lac se poate pescui.
Pentru regulament si mai multe detalii, se poate accesa cu usurinta Dyno Lake.
La aceasta ultima partida din acest an, am venit impreuna cu bunul meu prieten si in acelasi timp parinte spiritual, Alexandru. Am avut de ales intre standul 4 si 5. Dupa o scurta plimbare pe lac, si cateva discutii cu cei care erau la pescuit, am ales standul A5, un stand generos, cu o distanta de aproximativ 105m intre maluri, unde am gasit o zona cu un subtrat destul de curat undeva la 75, 80m.
Nadirea ce avea sa cheme crapii
Am decis ca la aceasta partida sa nadim cu ajutorul spombului zona cu substrat curat. Pentru nadire am folosit un mix de boilies WLC Carp.
Acesta a avut in compozitie Boiliesuri si Solubile Red Squid si SPP de 16, 20, 24mm, pelete SPP 6mm, lichid nutritiv, dar si o glazura formata din groundbait Sweetcorn. Totul a fost plasat cu ajutorul spombului pe zona cu substrat tare de la 75, 80m.
Momeli si atractie la carlig
Ca momeli de carlig am optat pentru gama WLC Carp Red Squid, folosind boiliesurile de carlig Half-Half Red Squid 16 & 18mm, Super Dip Red Squid 16 & 20mm, Exxtra Flavour Red squid 16 & 20mm cat si Mini Pops Squid & Plum 8mm si Pop-up Strawberry 14mm.
Acestea au fost folosite in diferite variante de prezentare si combinatii, pe toata durata partidei, dar mai ales la inceput, in cautarea primelor trasaturi.
Prima noapte a trecut foarte greu, am incercat sa pescuim atat pe patul de nada facut, cat si mai departe sau in fata lui, insa fara rezultat. Dupa cateva discutii am decis ca eu sa schimb abordarea partidei incepand cu urmatoarea dimineata. Colegul meu Alexandru a fost rabdator si a asteptat sa fie rasplatit.
Schimbarea strategiei
Duminica dimineata ne-am trezit la ora 06:00 am baut o cafea si apoi am inceput sa punem in aplicare ce ne propusesem cu o seara inainte, si anume sa mentinem patul de nada facut, cu o nadire dimineata si una seara.
Alexandru a continuat sa pescuiasca la fel, insa eu am inceput sa folosesc momitoarele pentru o atractie mai rapida. Acest lucru speram sa imi aduca cativa pesti mai importati, pe o apa destul de rece de sfarsit de toamna.
Am decis sa folosesc carlige numarul 8 si Mini Pops Squid & Plum 8mm si carlige numarul 6 cu Half Half Red Squid de 16mm cu sau fara capac de porumb flotant si sa incerc sa plasez monturile aproape de malul de vizavi, la jumatate de metru de stuf, acolo unde toata dimineata am vazut semne ale pestilor.
Echipamentul meu nu este unul costisitor, mulinetele folosite sunt Okuma 8k iar lansetele Okuma Custom Black sunt destul de puternice pentru a putea fi folosite si cu momitoare.
Am inceput sa prepar peletele Red Squid de 4 si 6mm in amestec cu Groundbait Sweetcorn, peste care am adaugat putin Aditiv Porumb Dulce.
Valul de trasaturi
In jurul orei 08:00 a inceput sa se schimbe totul. Faptul ca am ales sa pescuiesc cu momitoare, momeli de carlig si carligele semnificativ mai mici, ca am plasat monturile peste patul de nada, in apropierea malului de vizavi si ca soarele a inceput sa incalzeasca apa relativ putin adanca au fost factorii ce au schimbat in bine partida de pescuit. Pe langa asta, s-a observant clar un interes mai mare al pestilor pentru zona nadita. Atunci am reusit sa sparg gheata cu un crap frumos de 6kg.
Trasaturile au continuat sa vina pe tot parcursul zilei, eu reusind sa prind mai multi pesti pana in 10kg, printre care si o salonta superba de 14,5kg dar si un crap comun superb de 13kg. Toti pestii au imbracat culorile toamnei si au fost extrem de bataiosi.
Supriza partidei a fost un crap comun extrem de bataios, de 19kg. Dupa multa asteptare, emotii, framantare si un drill superb, Alexandru a reusit sa aduca pe salteaua de primire noul lui record, acest crap frumos, cu un colorit inimaginabil.
Felicitari Alexandru pentru noul PB!
Bucuria unui sezon reusit
In aceasta sesiune de pescuit am reusit sa aduc pe salteaua de primire peste 16 pesti, cu greutati intre 2kg si 14,5kg, drilluri intense, emotii traite la maxim, tensiune cumulata, insa a fost o experienta teribil de frumoasa.
Acest an a fost o adevarata provocare, dar cu toate aceastea am avut parte de sesiuni de pescuit memorabile, am participat la concursuri, am reusit sa imi dobor recordul personal, am prins multi pesti superbi.
Ma pregatesc pentru anul ce va veni, increzator si plin de speranta unde sper sa reusesc sa petrec si sa aloc mai mult timp pescuitului.
Autor: Radu Alecs
Foto: Radu Alecs