In sezonul de pescuit la crap 2021 Asociatia WLC Carp, impreuna cu Alex Matea organizeaza o competitie importanta pe Sacosu Turcesc in perioada 31 Mai – 3 Iunie. Detalii despre concurs si organizare gasiti aici:
Open Carp Ed.2 Sacosu Turcesc
Organizator: ASOCIATIA WLC CARP CLUB
Locatia: Sacosu Turcesc
Perioada: 31 Mai – 3 Iunie 2021
Taxa: 3500 lei echipa de 4 pescari cu drepturi depline
Locuri: 24/ 3 sectoare de cate 8 echipe
Detalii:
Balta va fi impartita in 3 sectoare valorice (A, B, C)
Pe fiecare sector vor fi intocmite 2 clasamente separate si individuale. Unul bazat pe cantitate si unul bazat pe calitate, unde puncteaza cei mai mari 7 pesti. Castigatoarele sectoarelor pentru fiecare clasament ( cantitate si calitate ) sunt cele care vor alcatui podiumul general al concursului. Premiile de cantitate sau calitate se pot cumula.
Crapul declarat captura competitiei nu se cumuleaza cu nici unul dintre premii.
Se puncteaza urmatorele specii crap comun, crap oglinda si amurul.
Se vor face 2 trageri la sorti : una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.
PREMII* :
Clasament Cantitate:
Locul I : 15.000 lei + cupe
Locul II : 7.000 lei + cupe
Locul III : 4.000 lei + cupe
Clasament Calitate/Best7:
Locul I : 12.000 lei + cupe
Locul II : 6.000 lei + cupe
Locul III : 4.000 lei + cupe
Locul 1 Cantitate sector A, B, C: Premii Sponsori + cupe
Locul 2 Cantitate Sector A,B,C: Premii Sponsori + medalii
Captura : 2000 lei + cupe
*Premiile sunt nete, impozitate.
Plata avansului de 1700 lei se considera inscriere in concurs si va putea fi facut in contul Asociatiei care va fi comunicat.
Persoana contact detalii suplimentare:
Alex Matea: 0729832398
REGULAMENT
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti (ELIMINARE). In cazul unor astfel de evenimente concurentii sunt obligati sa achite contravaloarea pestelui.
4. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 20. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.(AVERTISMENT)
6. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
7. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.(AVERTISMENT)
8. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
9. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
10. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap(AVERTISMENT).
11. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
12. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de stand.(AVERTISMENT).
13. Nadirea grea este permisa in intervalul 8-18(AVERTISMENT). Pentru prima zi de concurs, luni se va putea face nadirea grea incepand cu ora 7.
14. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut, in–line, momitor ori plumb striat.
15.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(ELIMINARE)
16.Drillurile se fac din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor. In cazul in care nu sunt de acord si fac contestatie, concurentul va primi AVERTISMENT.
17. Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii, atrage ELIMINAREA directa din concurs.
18. Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului , are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU , un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .
19. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. ELIMINARE
- Pescuitul se va face cu fire de diametru minim 0.25mm ( conform regulamentului baltii ). Echipele cu fire mai subtiri de 0.24mm vor fi ELIMINATE direct din concurs.
- Pescuitul se va face pe directiile primite de la ARBITRUL SEF conform cu benzile care delimiteaza standul. Pentru pescuitul in afara standului, pescarii vor primii AVERTISMENT pentru prima abatere, ca apoi sa primeasca ELIMINARE daca persista sa pescuiasca in afara standului.
ARBITRAJ
A.Se fac 3 cantariri pe zi, una dimineata incepand cu ora 7.00, una la pranz incepand cu ora 14 si seara incepand cu ora 19.
B.La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe .
C.Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 18kg sau un numar de 15 crapi. Se considera zi intervalul 7-19.
Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar pentru peste mare si nu au greutatea necesara, vor fi bagati in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
D.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (SAU ORGANIZATORUL), care va hotari locul amplasarii markerului
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
*Modul de cantarire si perioadele cantarelor pot fi modificate in functie de nivelul apei, conditiile meteorologice si vor fi comunicate la SEDINTA TEHNICA.
ATENTIONARE
I.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Acestia vor verifica si diametrul firelor pe lansetele de pescuit. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
Este obligatorie salteaua cu cadru tip cadita.
II.Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4,5,7,8,10, 12, 13, 16, 21 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza ELIMINARE).
Incalcarea punctelor 1,2,3,9,15, 17,19 atrag dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
Concursul incepe LUNI 31 Mai, la ora 7 dimineata si se termina JOI 3 iunie, la ora 8. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 8.00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta se va face DUMINICA 30 Mai, la ora 16. Tragerea la sorti va fi DUMINICA 30 Mai, la ora 17.
Festivitatea de permiere JOI 3 iunie, ora 10.