Folosirea pungilor PVA nu este una extrem de populara la noi in tara insa aceasta metoda poate fi una foarte buna in anumite momente. Am decis sa va aratam in cativa pasi cum se face utilizeaza si realizeaza o punga PVA.
Primul pas este sa realizam un mix care sa aiba o granulatie medie, nu foarte mare, am ales un mix de pelete de mai multe dimensiuni si am spart cateva boiliesuri in Krusha. Acest amestec va fi folosit apoi la umplerea pungilor.
Luam punga PVA, turnam o mica masura de pelete la baza pungii si apoi introducem momeala de carlig in lateralul pungii, iar apoi turnam putin cate putin mixul de pelete.
Introducem plumbul si il pozitionam in mijlocul pungii, iar peste el turnam boiliesurile si solubilele sfaramate.
Tasam materialul din interior si incepem sa strangem punga prin rasucirea capatului. In timpul rasucirii umezim bine capatul pungii, pana in momentul in care materialul PVA se va lipi.
Facem apoi punga cat mai aerodinamic posibil prin tasarea si lipirea colturilor. Intr-un final, gaurim punga cu varful unei forfecute pentru a permite un flux rapid de apa in interio, care sa ajute la o dizolvare cat mai rapida pe substrat. Acest lucru este benefim mai ales daca temperatura apei este ceva mai scazuta.
Spor la pungi! 🙂