Fie ca pescuiesti izolat, pe langa zona nadita ori fix pe patul de nada, Ronnie Rig este una dintre cele mai cunoscute si in voga monturi la crap. La prima vedere, pare o montura complicata, care ar fi indicata mai ales pescarilor ceva mai avansati, insa nu este asa. Ronnie se realizeaza super simplu si dupa parerea multora este una dintre cele mai selective monturi de pop-up.
Vârtejul – Vârtejul cel mai indicat pentru Ronnie Rig este unul cu anou, care are un grad ridicat de mișcare.
Cârligul – De preferat ar fi cârligele curbate, de tip Kurv Shank.
Asigurare – Se introduce anoul cârligului pe tija vârtejului și se asigura cu un mini manșon antitangle.
Bile & Șurub – Introduceti pe tija cârligului două bile tip stopper și un surub pe care urmează să se ataseze momeala
Firul – În cazul de față am folosit un fir moale de 25lb, însă această montură se poate folosi cu orice tip de fir, atât rigid cât și moale.
Momeala – Echilibrarea carligului se face intr-un mod perfect cu un pop-up de 14mm. Unitatile de masura pot diferi in functie de dimensiunile pop-upului si a carligelor.
Atașare – Pop-upul se atașează foarte simplu, prin înșurubare pe șurubul aflat pe cârlig.
Părți terminale – Pentru a avea totul foarte practic, se pot confectiona mai multe astfel de părți terminale pe care le schimbam rapid în funcție de nevoi.
C’est fini – Așa arată montura Ronnie rig, ea va sta așezată pe substrat în acest mod, ridicata și destul de agresiva, așteptând să fie aspirată de primul crap aparut in zonă.
Salut Alex. Montura se poate face si cu plum inline, sau cel mai eficient mod de folosire este cu plb pierdut sau elicopter?
Salutare, eu cel mai des am folosit Ronnie Rig cu plumb inline, insa ea se poate folosi foarte bine si la plumb pierdut ori elicopter. 🙂
La plumb inline de cat faci rigul în condițiile în care îl legi cu fluorocarbon?